Nis

İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Mücahit Yentür, Türk Polis Teşkilatı'nın 179. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Hırkai Şerif Ortaokulu öğrencileri ile birlikte İl Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ederek emniyet mensuplarının polis haftasını kutladı.

Mrt

Anadolu Mektebi Projesi… Okumuş olduğumuz “Ormanı Yemek Yasak” kitabının söyleşisini yapıp ardından kitaptaki dört kafadarın halkı bilinçlendirmek ve ormanı kurtarmak için yaptığı kartpostallardan bizim de tasarladığımız “Doğa Seni Çağırıyor”etkinliğimiz

Mrt

Erken kutlanan renkli ve ışıklı 14 Mart Pi günü sergisi ve projeleri Yıldız Özkan,Nahide Palaslıoğlu, Arzu Öksüz ve Sevgi Karabiber öğretmenlerimizin katkısıyla…

Mrt

ÇEDES Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi kapsamında Mesih Ali Paşa Camii'ni ziyaret ettik. Eşsiz bir ses odası bulunan caminin bu odasında öğrenciler Osmanlı mimarisini yakından tanıma ve deneyimleme imkanı elde ettiler. Mesih Ali Paşa Camii hakkında bilgi sahibi oldular. Bize camiyi yakından tanıma imkanı sağlayan, cami ve Osmanlı mimarisi hakkında bilgiler veren Murat Bey ve Mucib Bey'e teşekkür ediyoruz.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda "Anlat Bakalım" etkinlikleri yapıldı. Bu sayede öğrencilerimizin deyimleri ve atasözlerini daha iyi kavramış olduğu görüldü.

2.DÖNEM 1.YAZILI ORTAK SINAV TARİHLERİ

Mrt

ÇEDES Projesi kapsamında İHH İnsani Yardım Derneğini ziyaret ettik. İHH'nın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldık. Öğrenciler bir yardım derneğinin nasıl çalıştığını, neler yaptığını yakından gördüler. Bizleri merkezlerinde ağırlayan İHH'ya teşekkür ederiz.

Mrt

ÇEDES Projesi kapsamında Fatih Camii, Yavuz Selim Camii ve bu camilerimizde bulunan türbeleri ziyaret ettik. Bu camileri yakından tanıyarak bizlere bu eserleri kazandıran büyüklerimize de dua etmeyi unutmadık.

Mrt

Okulumuz Kültür ve Edebiyat Kulübü sosyal faaliyetleri kapsamında ,Türkçe öğretmenimiz Şule ERTEKİN eşliğinde 7.sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilmekte olan  "Her Aya Bir Kitap" adlı okuma seferberliğinin  "İBB Ahmet Kabaklı Kütüphanesi Kitap Kulübü" bünyesinde devam eden  çalışmalarından kesitler.

Mrt

Okulumuzun ön ve arka bahçelerine Fatih Belediyesi tarafından öğrencilerimizin teneffüslerde eğlenceli vakit geçirebilecekleri oyun alanları oluşturuldu.

Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan'a teşekkür ederiz.

Şbt

17 Şubat 2023 Cumartesi günü Fatih Belediye Başkanı Sayın Ergün TURAN'ın katılımıyla gerçekleştirilen Fatih Belediyesi Yüzme Yarışmasında okulumuz 5-A Sınıfı öğrencilerinden Zeynep KAZ ve Berat TÜRKMAN kendi kategorilerinde ilçe 2.si olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

Okulumuzun merdivenlerini bilgilendirici merdiven giydirmeleri ile renklendirdik.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsaminda okulumuz öğrencileri Dede Korkut Hikayeleri yazdılar."

Şbt

Okulumuz Değerler Eğitimi Kulübü öğrencileri ÇEDES Projesi kapsamında hayvanları da unutmadı. Soğuk havalarda sıcak bir barınak arayan sevimli dostlarımıza, öğrencilerimiz yaptıkları kedi evleriyle sıcak bir yuva sağlamaya çalıştılar.

Şbt

Okulumuz Değerler Eğitimi Kulübü öğrencileri ÇEDES Projesi kapsamında Fatih Gençlik Merkezinde engelli bir bireyin yaşadıklarını konu alan ve gerçek hayattan sinemaya aktarılan “Buğday Tanesi” adlı filmi izlediler.