İSTANBUL / FATİH - Hırkai Şerif Ortaokulu

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Türkçe öğretmenimiz Dilek CANCA tarafından hazırlanan pano.

Ock

Okulumuz Değerler Eğitimi Kulübü öğrencileri ÇEDES Projesi kapsamında 06.12.2023 tarihinde Fatih Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezini ziyaret ettiler. Burada geri dönüşüm ve sıfır atık ile ilgili video izleyip geri dönüşümle ilgili sohbet ettiler. Daha sonra da atölyede ahşap, yün iplik, renkli boyalar vb. materyalleri kullanarak birbirinden güzel çeşitli ürünler ortaya koydular.

Ock

Hırkai Şerif Ortaokulu öğrencileri ÇEDES Projesi kapsamında 01.12.2023 tarihinde Vefa Gençlik Merkezini ziyaret etti. Merkezin spor salonunda çeşitli spor etkinlikleri yaparak eğlendiler.

Ock

Okulumuz Değerler Eğitimi Kulübü öğrencileri ÇEDES Projesi kapsamında 10.11.2023 tarihinde ayın değerleri olan sorumluluk ve öz denetim konularında bir pano hazırladılar. Görsel sanatlar atölyesinde etkinlikle ilgili boyama çalışmaları yaptılar.

Ock

Okulumuz Değerler Eğitimi Kulübü öğrencileri ÇEDES Projesi kapsamında 03.11. 2023 tarihinde öğretmenimiz Dudu EKİNCİ DEMİR eşliğinde Vefa Gençlik Merkezini ziyaret ettiler. Burada okçuluk sporunu deneyimleyerek merkezin diğer faaliyetlerini yakından görme ve tanıma imkanı elde ettiler.

Ock

Anasınıfımızda Neslihan Öğretmen rehberliğinde etkileşimli kitap okuma ve kelime görsellerini eşleştirme etkinliği yapılmıştır.

Ock

Okulumuz Değerler Eğitimi Kulübü öğrencileri ÇEDES Projesi kapsamında 26.10.2023 tarihinde Fatih Gençlik Merkezini ziyaret ettiler. Merkezin sinemasında Edep, Nezaket, Saygı konulu film izleyerek eğlendiler.

Ara

Okulumuz Değerler Eğitimi Kulübü öğrencileri ÇEDES Projesi kapsamında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Dudu EKİNCİ DEMİR eşliğinde 19.10.2023 tarihinde ayın konusu olan Edep, Nezaket, Saygı kapsamında Ahmet Kabaklı Kütüphanesini ve Hırka-i Şerif Camii’ni ziyaret ettiler. Ahmet Kabaklı Kütüphanesinde kitap okuyup, kütüphane hakkında bilgi aldılar. Daha sonra Hırka-i Şerif Camii’ni ziyaret ederek tarihi camilerimizden olan bu camiyi yakından tanıdılar.

Ara

Ravza Savaş ve Arzu Öksüz öğretmenlerimizin öğrencileriyle hazırladıkları ve Anasınıfı B şubesi Neslihan Yücel öğretmenimizin hazırladığı Yerli Malı Haftası panoları.

Ara

Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Fatih Belediyesi ve Fatih Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün düzenlediği Suriçi Kupası yüzme branşında okulumuz 5-A Sınıfı öğrencilerinden Zeynep Kaz kızlar kategorisinde ilçe birincisi, Berat Türkman erkekler kategorisinde ilçe üçüncüsü olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında

Dr. Öğretim Üyesi Burçak YAVUZ tarafından

6 Aralık Çarşamba günü okulumuzda "Günümüzde Biyoteknoloji ve Önemi" başlıklı söyleşi gerçekleştirdi.

İlk ve ortaoöğretimde bilimsel farkındalığı arttırmak, bilim iletişimini toplumumuzun tümüne yaymak için düzenlenen bu söyleşiye katılan bilimsever öğrencilerimiz,  Genetiğin sırlı dünyası, Bilimin merak uyandıran heyecanlı yüzü ile daha yakından tanışma fırsatı edindi.

Program sonunda  Dr Öğr Üyesi Burçak YAVUZ ve Proje Yürütücüsü Fen Bilimleri Öğretmenimiz Mervenur GENÇ ÜNAL’a, Okul Müdürümüz Mahmut GÜVENÇ tarafından TÜBİTAK Teşekkür Belgeleri ve çiçek takdim edildi.

Kas

Okulumuzun yağlı boya badanası bir haftalık ara tatilde yapıldı. Okul müdürümüz boya yaparak çalışmalara yardım etti.

Öğrencilerimiz birinci dönemin ikinci yarısına temiz koridorlar ve sınıflarda başladılar.

Kas

Her 10 Kasım'da olduğu gibi bu 10 Kasım'da da Atatürk'e olan bağlılığımızı ve sevgimizi ortak düşünce ve duygularla bir kez daha dile getiriyor, büyük önderimizi özlemle ve saygıyla anıyoruz.

Kas

Hırkai Şerif Ortaokulu olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılını büyük bir coşku ve heyecanla kutladık.

Törenimiz,  İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı, ardından Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Güvenç, Türkçe Öğretmenimiz Sayın Muharrem Ceylan konuşmalarını gerçekleştirdi.

Öğrencilerimiz şiirlerini, günün anlamını belirten konuşmalarını sundular. Okul koromuz Ali İsmet Ceylan rehberliğinde güzel bir program gerçekleştirdi.

Katkı sağlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederiz.

Kas

Katkı sağlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederiz.