Kas

Hırkai Şerif Ortaokulu olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılını büyük bir coşku ve heyecanla kutladık.

Törenimiz,  İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı, ardından Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Güvenç, Türkçe Öğretmenimiz Sayın Muharrem Ceylan konuşmalarını gerçekleştirdi.

Öğrencilerimiz şiirlerini, günün anlamını belirten konuşmalarını sundular. Okul koromuz Ali İsmet Ceylan rehberliğinde güzel bir program gerçekleştirdi.

Katkı sağlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederiz.

Ekm

Anasınıfı B şubesi öğretmeni Neslihan Yücel rehberliğinde öğrencilerimizin turşu kurma, limonata ve aile katılımlı meslekler etkinliklerinden  kareler.

Ekm

Okulumuz 5-A sınıfı öğrencileri Elif KAZ ve Zeynep KAZ Fatih Belediyesi'nin düzenlediği Geleneksel Çocuklar Yüzme Yarışmasında 1. ve 2. olmuşlardır. Öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

2. Geleneksel Çocuklar Yüzme Yarışması, genç yüzücülerin yeteneklerini sergileme fırsatı bulduğu bir etkinlikti. Yüzme yeteneklerini gösteren bu genç yetenekler, geleceğin yüzme şampiyonları olma yolunda ilk adımlarını attılar.

Ekm

"Dönüşüm Seninle Başlar" projesi kapsamında öğrencilerimiz İl Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Ekm

Sınıflarımızın duvarlarına duvar koruma çıtaları yapılıyor, var olanlar yenileniyor.

Kasım ara tatilinde yapılacak yağlı boya çalışması ile 2023-2024 Eğitim - Öğretim yılına daha temiz ve renkli bir şekilde devam edeceğiz.

Ekm

Okulumuzun 8-A sınıfı öğrencileri bugün Fatih Bilim Deneme Merkezi'ni ziyaret etti.

Ekm

Okulumuzda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (S.A.V.) anmak, anlamak, daha iyi tanımak ve O’nun yüce ahlakını örnek almak amacıyla bazı etkinlikler yapılmıştır. Bu etkinlikler arasında; Mevlid-i Nebi temalı okul panosu ve sınıf panoları hazırlamak, sınıflarda Mevlid-i Nebi konulu videolar izleyip, siyer yarışmaları düzenlemek, peygamberimize mektup yazma etkinliği gibi çalışmalar yer almaktadır.

Ayrıca okulumuz konferans salonunda öğrencilerimiz ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerimizin katkısı ile Müdürümüz, Öğretmenlerimiz, Öğrenci ve Velilerimizin katılımı ile Mevlid-i Nebi programı düzenlenmiştir.

Ekm

Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle Fatih Müftüsü Hüseyin Baş okulumuz öğrencilerine Peygamber Efendimizin (S.A.V) hayatından örneklerle onun güzel ahlâkı ile ilgili konferans verdi.

Ekm

Okulumuzun 8-D sınıfı öğrencileri bugün Fatih Bilim Deneme Merkezi'ni ziyaret etti.

Haz

ÇEDES ve Değerler Eğitimi Kulübü tarafından çocuklarla düzenlenen çevre konulu etkinlikle güzel bir farkındalık yarattık.

Haz

5-A ve 5-C sınıfı öğrencilerimiz Topkapı Trafik Eğitim Parkında eğitime katıldı.

Haz

7 A-G ve 6 D-G sınıflarının proje çalışmaları ile hazırlanan sergimizin açılışını yaptık. Emeği geçen öğretmenimize  ve öğrencilerimize teşekkür eder, başarılar dileriz.