Sınava Giderken Yanınızda Bulundurmanız Gerekenler

29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümü için hazırlanan panomuz.

Nis

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; çeşitli kategorilerde teknoloji yarışmalarının, hava araçları sergilerinin, hava gösterilerinin, teknoloji firmalarının tanıtım yaptığı fuarların, bilim söyleşilerinin, girişim zirvesinin ve birçok sosyal etkinliğin yer aldığı büyük bir organizasyondur.

Okulumuz 8.Sınıf öğrencileri ile bizde TEKNOFEST'İ ziyaret ettik.

Nis

“Fatih Hırkai Şerif Ortaokulu Yaratıcı Yazarlık ve Kısa Film” Ekibimizin "Sürdürülebilir Yaşam İçin Yaşadığın Şehri Tanı" temalı ilk çalışması "İSTANBUL'U OKUMAK" adlı kitapçık yayınlandı. Tamamen renkli baskı tekniğiyle basılan kitapçık, öğrenci arkadaşlarımızın ilk basılı kitabı olması açısından da büyük önem ifade etmektedir. Yaratıcı Yazarlık ve Kısa Film ekibimizin araştırma yazılarının yer aldığı kitapçıkta 24 öğrencimiz görev almıştır.

Nis

Tüm dünya çocukları ile birlikte yarınlarımızın umudu çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyoruz.

Yeni Ders Giriş - Çıkış Saatleri

Nis

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen İstanbul Okul Sporları Satranç İl Birinciliği Turnuvası Yıldızlar-Genel kategorisinde okulumuz İlçe 3. sü oldu.

Okulumuz öğrencilerinden Eymen OKMAN İlçe 2. si oldu.

Yarışma da derece alan öğrencilerin ödülleri okul bahçesinde gerçekleştirdiğimiz törende takdim edilmiştir.

Okul Müdür Yardımcımız Ali İsmet CEYLAN antrenörlüğünde yarışmada derece alan öğrencilerimizin isimleri;

-Aysu GAFAR

-Faisal Hamwi ALREFAİ

-Arda Eymen OKMAN

-Emir Talha OĞUZHAN

-Ali Najm Elddin Mustafa WAFA

-Samar Kafa Dıt ALMASRİ

-Ferhat ÇALI

-Muhammet Emir YAZICI

-Yiğit Eymen SALMAN

-Aysu GAFAR

-Faisal Hamwi ALREFAİ

-Arda Eymen ORMAN

-Emir Talha OĞUZHAN

-Ali Najm Elddin Mustafa WAFA

-Samar Kafa Dıt ALMASRİ

-Ferhat ÇALI

-Muhammet Emir YAZICI

-Yiğit Eymen SALMAN

Mrt

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün yıl dönümü için gerçekleştirilen törenimizden görüntüler.

Mrt

10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden öğrencimiz 6/H sınıfı öğrencisi Ceren Çokgüngör için anma etkinliği düzenlendi.

Öğrencimizi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz, bu zor günleri birlikte atlatmak için öğrencilerimizle tek yüreğiz.

Şbt

Üç gün boyunca her gün bir yada iki araç depremzedelere ulaşmak üzere okulumuzdan gönderildi. Velilerimize, paketlemede yardım eden ve malzeme sağlayan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizde hissedilen depremde can kayıplarımızın olduğunu derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Ülkemizi yasa boğan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; vatandaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

Ock

Fatih Kaymakanımız Cafer Sarılı ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mucip Kına ve Şube Müdürümüz okulumuza gelerek karne dağıtım törenine katıldı.Bu önemli günde bizimle olan Kaymakamımıza, eşi Hediye Sarılı öğretmenimize, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Şube Müdürümüze teşekkür ederiz.

Ock